Reglerna som skapar vinnare !

 

PRO Tour´s Grundregler.

 Säkerheten kommer alltid FÖRST. Och med detta menas att var och en ansvara för sin säkerhet, men också att vi inte utsätter andra för fara.

På transportsträckorna mellan spurterna kör vi högst två i bredd, och håller oss på höger sidan av vägen. Spurterna startar som tidigast när vi når "krysset" i vägbanan. Även under spurterna tänker vi oss för då vi kan få möte iform av bilar m.m.

Efter varje spurt delas det ut poängkort, hämtas inte korten delas poängen inte ut.

Vi återsamlar fältet efter varje spurt. Men det gäller att lägga i en eller två växlar till i spurterna då väntetiden är begränsad. Lika viktigt är det också att inte börja rulla på mot nästkommande spurt innan signal från tävlingsledaren kommit.

PRO Tour är cykel när den är som roligast, stilpoäng delas inte ut, men vi kan ALLA vara goda föredömmen för övriga cyklister och trafik.

Huvudtävlingen kampen om den rosa ledartröjan.  

Denna tävling vänder sig till alla som deltar i PRO Tour. Det finns 8 st spurter/bergspris utefter banan, varje spurt  ger poäng enligt 5 - 4 - 3 - 2 - 1 modellen, d.v.s vinnaren får 5 poäng tvåan 4 poäng o.s.v. När vi sedan kört igenom dagens etapp räknar vi samman resultaten alla cyklister fått. Men här kommer året stora nyhet.

Cyklister som är 16 år eller yngre ( ungdom ) får sina insamlade poäng x 2, d.v.s 5p blir 10p. Cyklister som är 17 år och äldre som dessutom någon gång innehaft tävlingslicens får sina insamalde poäng rätt av, 5p blir alltså 5p. Cyklister som är 17 år och äldre och aldrig innehaft tävlingslicens ( motion ) får sina insamlade poäng x 2, 5p blir alltså 10p. Cyklister med "elit licens" får sin insamlade poäng delade i 2, 5p blir alltså 2,5p.

Poängen följer sedan med till den totala resultatlistan där cyklisten med flest poäng kör i ledartröjan, vid lika poäng kör den cyklist med flest etappvinster och om det inte heller här går att skilja dem åt faller det på resultat vid sista spurten.

Den sista nyheten för 2008 är att när alla 21 etapper är körda så tvingas man räkna bort dom 4 sämsta etapperna för varje cyklists räkning. Dock måste man räkna in första och sista etappen. Den cyklist som efter detta har flest poäng vinner PRO Tour 2008.

Ungdomstävlingen.    

Den ungdomscyklist som ligger bäst till i den totala resultatlistan kör i ungdomströjan. Vid lika poäng kör den cyklist som var bäst plaserad vid sist spurten för etappen i tröjan.

Motionstävlingen.   

Den motionscyklist som ligger bäst till i den totala resultatlistan kör i motionsledartröjan. Vid lika poäng kör den cyklist som var bäst plaserad på sista spurten för etappen i ledartröjan. 

Lagtävling.

Här är det fritt fram att sätta samman sitt egna lag, detta lag kör sedan som lag säsongen ut. Lagen får innehålla hur många cyklister som helst, men lagtävlingen baseras på dom tre bäst plaserade cyklisterna i varje lag, då räknat utifrån den totala resultatlistan. 

PRO Tour TTT ( lagtempo )

Succén från 2007 återkommer även 2008 i from av 3 st lagtempo etapper ( PRO Tour TTT ). Här kör vi samma runda men på tid. Nytt för 2008 är att det inte finns något maxantal på deltgare i varje lag, det är alltså tillåtet att köra med HELA laget. Lagen måste dock hålla ihop , det är inte tillåtet att "tappa" en cyklist utefter banan. Lag som kommer till mål med färre cyklister än vid starten diskas helt från etappen. 25 m regeln tillämpas, det är alltså inte tillåtet att åka på rulle på ett lag som man blivit uppkört av.Vinnare blir det lag med bäst tid, tiden omvandlas sedan till poäng enligt 25 - 20 - 15 - 10 - 5 där vinnade lag får 25p.  Poängen går sedan in som lagpoäng i lagtävling, alltså vinnande laget får 25 p till sitt lag o.s.v.

 

 

 

 

 

 

 

 

Reglerna

Till startsidan

Forum PRO Tour
Gör du din röst hörd.......

Etapper & Resultaten
Vem åker i ledartröjan, vilket lag leder lagtävling.......

Banprofil
Orkar du hänga med.......

Historien
Sensommaren 2005......

Bildgalleri
PRO Tours egna bilder.....

Bildgalleri 2007
Fotograf Jörgen Jarnberger gästar titt som tätt PRO Tour, här finner du resultatet.....

PRO Tour 2007
Här kan du läsa om säsongen 2007. Hitta resultaten samt mycket mer.....

Kontakt

 

www.protour.se