Onsdagar 18.30  

2 Maj - 12 September

 

NYHETER - RESULTAT

 

REGLERNA

 

BILDGALLERI

 

                                                                                 

                                                                                

                                                                                       

Sensommaren 2005 föddes begreppet PRO tour. Fyra förre detta cyklister var ute på en liten sväng på racern. Greve Johansen, Hertige Rydberg, Kassör Holmén & Farmare Lindström. 

Som alltid när dessa herrar cyklar är det blodigt allvar. Vilket betyder....finns möjligheten att hänga av varandra, så gör vi det. Lika så gäller om vi ser en ortsskylt. Då blir helt plötsligt vägen uttnyttjad i sin fulla bredd, för här gäller att vara först över linjen.

Efter några rundor bestämde vi att detta får bli en återkommande grej, för hur skall vi annars kunna cykla tillsammans. Sakt och gjort vi skapade en liten maillista där vi en gång i veckan bestämde att nu åker vi PRO Tour.

Vi träffades vid Fristad Kyrka dom första gångerna. Känndes ju bra att ha den lugna samlingsplats innan vi drabbade samman på vår runda. Att rundan just blev som den är beror till stor del på att vi först och främst inte orkade cykla mycket längre än 3 mil, och att det på denna runda faktiskt både fanns lite småkuperad terräng, slätåkning, cykelbana, serpentinsvängar och faktiskt både Alper och Pyreneer. Dom två sistnämnda som Alp´de Rångedala och Col´de Gingeri.  

Nu hör till saken att vi har väldigt svårt för att hålla tyst inom gruppen. Så redan efter några gånger hade vår träningsform spridit sig runt om i Borås. Man kan lugt säga att det kom cyklister från alla håll. Detta gjorde att vi flyttade samlingsplatsen till Statoil macken i Fristad. För att efter rundan avsluta vi Fristad kyrka.

Ganska snart infördes en poäng beräkning, vi skaffade en ledartröja. Och framför allt vi blev oerhört mycket fler cyklister.

Så tills iår skapade farmare Lindström denna hemsida för just PRO Tour. Och här är då tanken att allt som sker runt vårt begrepp kommer att finnas. Du kan läsa om nyheterna, följa resultaten, se vem som innehar någon av dom tre ledartjörorna. Så lägg till sidan till dina favoriter, för är det någonstans det händer så är det just på PRO Tour.

Hoppas vi ses under 2007 !

Lindström

 

ProTour.se © 2007

 www.Protour.se