Ove Nilsson årets PRO Tour cyklist !   

Onsdag 9 September.

Madde Jacobson vinnare av årets Dampris.

Martin Rydberg vinnare av årets Spurtpristävling.

Jonas Lindeblom vinnare av årets Bergspristävling.

Saxo Bank vinnare av årets Lagtävling. 

Ove Nilsson blev alltså årets PRO tour cyklist 2009. I söndags körde Ove hem titlen "Götalandsmästare" en tung seger, som dock hamnar i skym undan då PRO tour slår det mesta i cykelväg. 14 etapper i Rosa ledartröjan, två etapper i bergströjan och den första att vinna ett PRO Tour tempolopp. Ove är en värdig vinnare,  en nöjd sådan.

 

Skulle  kunna skriva en novell om Ove, han är slitvargen som oftas kör skiten ur sig själv för andras skull. Han är killen som tar hand om flickvännens hund. Han är både tjurig å snäll på en gång. Men framför allt är han betydligt bättre än vad han tror. Säga vad man vill men PRO Tour 2009 den segern är din Ove. STORT grattis !

En av nyheterna inför 2009 var tidernas första Damtävling. Här har man redan från prologen i våras sett en snabb tjej sprinta hem typ ALLT.

 

Madde Jacobson bjöd inte ens in någon i matchen om segern, den var från dag ett hennes. Så här finns ingen tvekan på att Madde är värd sin seger. Stort grattis !

Nyhet nr två för 2009 var att spurtpristävlingen och den gröna tröjan dök upp. Spurter är lite av grund idén med PRO Tour. Och tröjan blev rätt snabbt en tröja alla ville ha. Men det fanns en som ville detta lite mer än övriga.

 

Martin Rydberg kom att vika sommaren till just PRO Tour, men siktet inställt på den grönatröjan. När han så "redan" på näst sista etappen säkrade just segern i spurtpristävlingen gick även en dröm i uppfyllelse. Dagens etapp blev därför en defilering in mot målet. Under inledningen på etappen flödade även champagnen, och det skålades friskt i Tractor Pullers gänget.

Den sista nyheten för 2009 var införandet av bergspristävlingen. Den rödprickiga tröjan hade äntligen nått PRO Tour.

 

Alla ville ha den, en lyckades. Jonas Lindeblom blev årets "bergsget", han hade dock kniven på stupen ända in på sista etappen. Totalvinnare Ove gav inte bort segern till Jonas, utan det blev kamp om poängen upp för alla berg. Men vad hjälpte det, men hela fyra poängs skillnad lyckades Jonas med att som förste cyklist i PRO Tour historien vinna bergspristävlingen. STORT Grattis !

I lagtävlingen fanns INGET att göra åt Saxo Bank, dom fullkomligt krossa alla andra lag,

med 332 poäng körde dom ifrån tvåa i lagtävlingen Team Svenson´s. Tyvärr var det klent med Saxo Bankare på sista etappen, men dom som fanns på plats går inte av för hackor. STORT Grattis !

Sagt och gjort, då var ALLA vinnare presenterade. Men till sist vill jag ändå plocka fram några gobitar från sista etappen.

Robert Bengtsson, vår hjälte och PRO Tour vinnare 2008. Efter sin oturliga vurpa i våras, så fanns han ÄNTLIGEN med på cykel igen. Efter hela 15 etappers frånvaro visar han dock direkt att han vill vara med i matchen, genom att spurta till sig poäng. Robban hyllades också lite extra efter etappen, ingen mindre än Jens Voigt skickade en hälsing till Robban. Jens vet hur det kan vara att ta sig tillbaks efter en vårdlig vurpa. Robban...... Nu är du tillbaks, GÖTT !

Så mina vänner nu finns det inte mycket mer att säga om PRO Tour 2009. JO...................... en sak finns det.

GRAND Finalen, sista spurten för hela året. Den spurt som ALLA kommer att minnas under den kommande vinterna. Den spurt ALLA på dagens etapp VILLE vinna. Den spurt som förmodligen Henke vill glömma. Ordningen är återställd, Tractor Pullers är åter kungar av GRAND FINALEN. Greven du är förmodligen det snabbaste Fristad har att visa upp, Greven du blir årets sista spurtvinnare.

 En bild säger mer en tusen ord !

Det är alltså med blandade känslor jag nu sitter här och uppdaterar den sista etappen för året. Ännu ett PRO tour år är till enda.

Ett år som tagit PRO Tour ett snäpp högre på listan över världsarv. Heller vad säger ni om detta.

49,3 personer i snitt per etapp under 2009. Total har 1034 cyklister kört dom 21 etapperna. Det blir imponerande 3102 PRO Tour mil. Publiken har i snitt varit 13,1 personer per etapp, tack för ert stöd. Hemsidan har tagit 52,5 timmar att uppdatera, det blir nästa exakt lika många minuter som vi cyklat mil ( 3120 min ). Totalt har det delats ut 6467 PRO Tour poäng, fördelat på 134 personer.

TACK för att ni alltid kommer till PRO Tour, och Tack för gåvan till mej. Floating á la Vann, Aqua Scape det låter hur bra som helst.

Till sist vill jag redan nu välkomna er till PRO Tour 2010 den 21 April går första etappen. Vi ses hoppas ja.

Lindström

Ni hittar listan i sin helhet genom att klicka här.....................................

 

 

   

 

 

 

 

 

 

Etapp 21.

Till startsidan

Forum PRO Tour
Gör du din röst hörd.......

Etapper & Resultaten
Vem åker i ledartröjan, vilket lag leder lagtävling.......

Reglerna
Så här funkar det.......

Banprofil
Orkar du hänga med.......

Historien
Sensommaren 2005......

Bildgalleri
PRO Tours egna bilder.....

PRO Tour 2008
Här kan du läsa om säsongen 2008. Hitta resultaten samt mycket mer.....

PRO Tour 2007
Här kan du läsa om säsongen 2007. Hitta resultaten samt mycket mer.....

Kontakt

 

 

 

 

 

 

ultrices posuere cubilia Curae;
Nulla nunc. Donec vel augue

www.protour.se          Etapp 21